Sport24 har sikret sig mod lange fingre

Alle kneb gælder, når butikker skal sikre sig mod idérige, langfingrede tyveknægte. Men når man er vant til at sælge varer – og ikke passe på dem – er det nødvendigt at bringe en spiller på banen, som kan hjælpe med at sikre varerne på de fyldte hylder. Det har Sport24 gjort.

Man siger, at den, der ved bedst, sjældent ved noget. Men faktisk ved CamVision en hel del om at sikre butikker mod butikstyvenes mangeartede metoder. Som menig medarbejder kan det nemlig være svært at følge med i tyvenes tricks.

– Når sikringsbranchen udvikler nye teknologier, går der et stykke tid, så finder tyvene metoder til at omgå sikringen. Så det handler om konstant at være forrest med varesikringen, siger Finn Svane, der er chef for butiksudvikling i Sport24.

Tyvene er snu. Derfor har Sport24 allieret sig med CamVisions sikkerhedsløsninger. For at være ét skridt foran butikstyvene.

Gamle sko i nye æsker

Men hvordan ser sådan en butikstyv ud? I Sport24 har de erfaret, at tyvene kan antage mange ansigter. Selvom folks frækhed til tider overrasker.

– Normalt er vi ekstra opmærksomme, når der kommer store grupper af unge eller skummelt udseende mennesker ind i butikken. Men vi har også prøvet at stoppe helt almindelige familiefædre eller -mødre med et par lidt for nye sko på ved udgangen. Det sker relativt ofte, at vi finder skoæsker med gamle, brugte sko i, fortæller butiksudviklingschefen og erkender, at de ansatte i Sport24 reelt er nødt til at være på vagt over for alle.

Tillid eller kontrol?

Sport24 åbner løbende nye butikker, som skal sikres mod butikstyve. Den hurtige teknologiske udvikling stiller krav til sikkerhedsløsningerne, som hele tiden skal være up-to-date. Med CamVision som sikkerhedsambassadør har butikskæden fået en stærk spiller med på holdet, som ved, hvordan man bedst beskytter bundlinjen mod lange fingre. Selvom tillid til kunderne er godt, er det nødvendigt med kontrol – så medarbejderne kan fokusere på at skabe gode oplevelser for kunderne i stedet for at fange butikstyve.

CamVisions sikkerhedsløsninger skaber tryghed for butikken, som bedre kan beskytte sig mod sportsglade butikstyve. Sport24 har derfor fået installeret videoovervågning og alarmantenner i deres butikker, så de kan lære mere om kunderne.

– Videoovervågningen giver os mulighed for at se, om tyvene gemmer varer i deres lommer, og hvordan de opfører sig, når de går rundt i butikken. Ved indgangen står en kundeoptæller, som registrerer alarmerne på varerne og tæller, hvor mange kunder der passerer ind og ud gennem indgangen, og hvornår de gør det, siger Finn Svane og fortsætter:

– Det betyder, at vi kan planlægge bemandingen af f.eks. vagter meget præcist og skabe et bedre flow gennem butikken, forklarer Finn Svane.

Det betaler sig at beskytte sin butik

CamVisions gode rådgivning og viden om sikring af varer, tyverialarmer og videoovervågning betyder meget for en butik som Sport24. Finn Svane fortæller, at butikskæden faktisk føler, at de er kommet de lange fingre til livs.

– Vi kan mærke en kæmpe forskel, når vi har sikret en butik. Vi kan nu nå at stoppe langt flere butikstyve end tidligere, men den præventive effekt er også meget vigtig.